Протокол от съдебно заседание от 12.04.2021 г. по гр.д. № 12/2021 г.

 

На именното повикване в 11:00 часа се явиха:

Ищцата А.Д., редовно и своевременно призована, не се явява. От нейно име се явява адв.Н.П., надлежно упълномощена. От адв.П. е постъпила молба с вх.№ 689/12.04.2021 г. на Районен съд гр.Чепеларе за спиране на производството по делото по взаимно съгласие на страните.

Ответникът „....” ООД, редовно и своевременно призован, се представлява от адв.Д., надлежно упълномощена. От адв.Д. е постъпила молба с вх.№ 686/09.04.2021 г. на Районен съд гр.Чепеларе за спиране на производството по делото по взаимно съгласие на страните.

Адв.П.: Моля да се даде ход на делото. Поддържам молбата за спиране на делото.

Адв.Д.: Считам, че са налице процесуалните предпоставки за спиране на производството по делото. По хода на делото предоставям на съда.   

         Съдът счита, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, и затова

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

Съдът, след като съобрази искането на страните за спиране на производството по делото по взаимно съгласие, на основание чл.229, ал.1, т.1 ГПК, счита, че следва да го уважи доколкото са налице предпоставките за това, поради което

О П Р Е Д Е Л И:

СПИРА производството по гр.д. № 12/2021 г. на Районен съд гр.Чепеларе по взаимно съгласие на страните, на основание чл.229, ал.1, т.1 от ГПК.

УКАЗВА на страните по делото, че ако в 6-месечен срок от влизане в сила на определението, никоя от тях не поиска възобновяване на производството, то се прекратява на основание чл.231, ал.1 ГПК.

Определението за спиране подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд гр.Смолян в едноседмичен срок считано от днес.

Протоколът изготвен в съдебно заседание.

Заседанието закрито в 11:05 часа.

 

 

Съдия при Районен съд – Чепеларе:_______________________

Секретар:_______________________